Over mij

 

Mijn naam is Mariska Sneek en ik ben in 1980 geboren en opgegroeid in Alkmaar. Ik ben een aantal jaren geleden naar Haarlem verhuisd waar ik samenwoon met mijn vriend en dochter.

  

Na jaren van intensieve samenwerking met echtparen, ouders, gezinnen, kinderen en jongeren als sociotherapeut en ambulant behandelaar thuis binnen de specialistische GGZ heb ik de intensieve opleiding systeemtherapie bij het Lorentzhuis in Haarlem gedaan. En ben ik ook gecertificeerd emotionally focussed therapy therapeut (EFT therapeut), speciaal voor de partner relatie therapie. (Emotionally Focussed Therapy)

Wat leveren mijn ervaringen en opleidingen op voor jullie? Maatwerk en een persoonlijke aanpak! Ik heb al deze jaren als geen ander geleerd en gemerkt dat het meest belangrijke in mijn werk ‘afstemming’ is. Plannen kunnen prachtig bedacht zijn, maar moeten echt bij jou/jullie als persoon passen als je effect ervan op de langere termijn wilt bewerkstelligen. Maatwerk zorgt voor een frisse, actieve en alerte manier van samenwerken.

 

In mei 2019 ben ik een week lang mee geweest als co-systeemtherapeut tijdens een contextueel paardentherapie (CPT) traject in de Spaanse Pyreneeën. Hier wordt systeemtherapie gecombineerd met paardentherapie op een prachtige, afgelegen locatie. Wat een geweldige ervaring is dat geweest. Met het behandelteam en het gezin samen zijn we op een intensieve en toch ook ontspannen manier de samenwerking aangegaan om de onderlinge hechting te verbeteren en de vaste minder gewenste patronen te doorbreken om ruimte te maken voor een meer positieve interactie. Klik hier voor de video naar aanleiding van mijn ervaring met de CPT. 

 

Als ik mijzelf in het kort zou moeten omschrijven, ga ik voor: rustig, doelgericht, humor, nuchter en relativerend. Jullie zijn het meest belangrijk in mijn werk. Om de situatie beter te begrijpen en te kunnen helpen zal ik altijd af moeten stemmen met jullie. 

 

Kom kennismaken, ervaren wie ik ben en laat mij weten of wij de samenwerking aan gaan.